osteoporoz-kemik-erimesi

Osteoporoz (Kemik Erimesi)

Osteoporoz hem kadın hem de erkekte özellikle yaşlanmayla artan, kemiklerde zayıflık ve buna bağlı kırılmaya yatkınlık durumudur. Oldukça yaygın görülür. Yaşlanmakla sıklığı artar; ancak risk faktörleri taşıyan genç-erişkin yaş grubunda da osteoporoz gelişebilir. 

GÖRÜNTÜLE
steroide-bagli-osteoporoz

Steroide Bağlı Osteoporoz

İltihaplı romatizma veya diğer sağlık problemleri nedeniyle, üç aydan uzun süreli steroid kullanımı, kemik yoğunluğunda azalmaya; bu da zamanla osteoporoz gelişmesine neden olur. Aslında steroid kullanırken de osteoporozdan korunmak mümkündür.

GÖRÜNTÜLE
osteoartroz-eklem-kireclenmesi

Osteoartroz (Eklem Kireçlenmesi)

Osteoartrit, kelimesinin sonundaki -it eki iltihap kelimesini çağrıştırdığından ve iltihaplı romatizmalarla karışmaması için, son yıllarda hastalık osteaoartroz olarak adlandırılır. Osteoartroz, orta ve ileri yaşlardaki kişilerin çoğunu etkileyen bir eklem hastalığıdır.  

GÖRÜNTÜLE
fibromiyalji-yumusak-doku-kas-romatizmasi

Fibromiyalji (Yumuşak Doku / Kas Romatizması)

Fibromiyalji (iltihapsız kas romatizması) dokunmaya duyarlı yaygın ağrı ve hassasiyetle giden, sık görülen bir sağlık sorunudur. Halk arasında yumuşak doku romatizması olarak da bilinir. 

GÖRÜNTÜLE
miyofasiyal-agri-sendromu

Miyofasiyal Ağrı Sendromu

İltihaplı olmayan yumuşak doku romatizması iki hastalığı içerir; Fibromiyalji ve Myofasial ağrı sendromudur. Bu iki hastalık arasında da miyofasiyal ağrı en fazla görülenidir. Hastalık genellikle, boyun-bel fıtığı, boyunda düzleşme, siyatik, fibromiyalji gibi çok farklı hastalıklarla karıştırılır ve bir türlü tanı alamaz. 

GÖRÜNTÜLE
osteonekroz

Osteonekroz

Kemik, kan akımı desteğine ihtiyaç duyan canlı hücrelerden oluşmuştur. Herhangi bir nedenle kemiğe giden kan akımının kesilmesiyle gelişen kemik hücrelerinin ölmesine, kemikte çökme/yıkım durumuna osteonekroz denir. Osteonekroz, kemikte ağrı ve eklem hareketlerinde kısıtlanmaya neden olur. 

GÖRÜNTÜLE
spinal-darlik-stenoz

Spinal Darlık (Stenoz)

Spinal darlık omurganın bir ya da daha fazla alanlarında daralmaya bağlı, içinden geçen omurilik siniri veya dallarında sıkışma gelişmesi halidir. En sık bel veya boyunda oluşur.

GÖRÜNTÜLE
bel-agrisi

Bel Ağrısı

“Ah belim, ağrıyor”, lafını çok duyarız. Bel ağrınızın nedeni, mekanik bası bulgusuna bağlı bir ağrı olabileceği gibi daha az da olsa, sistemik bir hastalığın belirtisi olabilir. Aslında, sırt ağrısı birçok hastalıkla ilişkilidir. 

GÖRÜNTÜLE
bel-fitigi

Bel Fıtığı

Bel fıtığı; Omurlar arasındaki diskin dışarı doğru fıtıklaşmasıyla (kaymasıyla) bacağa doğru giden sinirlerin sıkışmasına neden olan ağrılı durumun adıdır. Bel ağrısı, belden tek veya iki bacağa doğru yayılan ağrıya neden olur ki buna siyatalji denir. Disk herniasyonu (bel fıtığı), refleks, duyu ya da kas gücü kaybıyla giden sinir fonksiyon kaybına neden olabilir.

GÖRÜNTÜLE
boyun-agrisi

Boyun Ağrısı

Boyun ağrısı, sıklıkla servikal (boyun) omurga yapısının aşırı veya yanlış kullanımına bağlı gelişen bir problemdir. Nadiren sistemik bir hastalığın belirtisidir. Ağrı şiddetli olsa da çoğunlukla 1-2 haftada azalır ve büyük çoğunluğu, 8-12 hafta içinde geçer.

GÖRÜNTÜLE
tendinit-ve-bursit

Tendinit ve Bursit

Tendinit veya bursit, sıklıkla omuz, dirsek, bilek, kalça, diz ve ayak bileğini tutan ekleme yakın yumuşak dokulardaki ağrılı inflamasyon ve dejenerasyondur.  Genellikle aniden oluşur ve şiddetli ağrıya neden olabilir. 

GÖRÜNTÜLE
karpal-tunel-sendromu

Karpal Tünel Sendromu

Karpal tünel sendromu günümüzde çok sık karşılaşılan sinir sistemi bozukluklarından biridir. Karpal tüneli, bileğin avuç tarafında derinin hemen altında bulunan bölgedir.

GÖRÜNTÜLE